• Georg is eindelijk terug!

   

  georg is eindelijk terug,je vindt georg christoph lichtenberg een geestige vulkaan,de lava aan gedachten liet hij parelen in zijn kladboeken,die pas na zijn dood werden uitgegeven,er zijn veel gebochelde aforismen,lichtenberg schreef favorismen,een beetje van hugo olaerts,boekitisEr zijn nu wat minder turbulenties in je hoofd, wat teruggevallen in de oude zak.

  Georg was je opeens ontsnapt, uit het onrusthuis. Dat gebeurt meer, maar Georg wil je kortbij of bij de hand hebben. Meer dan een ander. Het is een professor die je met zijn godsdienst niet de duivel wil aandoen. Een lage docent die hoge ogen gooit.

  Dat heeft een hele week geduurd, je hebt herhaaldelijk heel het veel te kleine kot afgezocht en uiteindelijk is mijnheer ter hoogte van zijn ereplaats, maar iet verscholen tussen de tiental andere boeken naar zijn hand.

  "Ahwel?", vraag je, maar de man is reeds dood sinds 1799.

  Je vindt Georg Christoph Lichtenberg een geestige vulkaan. De lava aan gedachten liet hij parelen in zijn kladboeken, die pas na zijn dood werden uitgegeven.

  Er zijn veel gebochelde aforismen, Lichtenberg schreef favorismen.

   

  Categories: Boekitis, Kunstenmakers 0 commentaren
 • Het is des dames en heerlijk

  het is des dames en heerlijk,een beetje van hugo olaerts,statistieken,n

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Het is des dames en heerlijk als je dagelijks plusminus 450 lezers hebt op je elektronische stencils. Gedaan met de smoddercorrector.

  De internetbeestjes worden 's morgens bij uitgestelde dageraad losgelaten en zijn zo blij als een gek dat u daar even tijd voor hebt in deze darmlastige maatschappij. Zij zijn opgezet met u.

  Maar als bij heldere hemel - het weer is weer wat beter - er opeens in twee dagen 3.473 bezoekers zijn geweest, dan dreigt je broek af te zakken, nog voor de ochtend-relikwieën. Je denkt om de palaverklap dat je niet meer goed dicht bent.

  Voorts merk je dat in 48 uur 4.438 bladzijden zijn aangedaan en denkend aan het vroegere handopsteken voor vijf pagina's straf schrijven, articuleer je: poeh! Opeengepakte schrijftuigen lukken hier niet.

  Gehackt? Of ineens het ver geshopt?

  Een opwinding die gebruikelijk afloopt. Pst! en zonder ventiel. Statistieken als elastieken.

  Alle goede dingen in drie keren keren. De derde dag verwiskundigt zich de teller in twee dozijn uren tot 11.458 visites en 19.514 internetontvellingen. Je zou de moed verliezen als je geen webanalysator had.

  Daarna is de oude ellende weer verschenen als een lief in zacht.

  Categories: Boekitis 0 commentaren